Ansiktsbehandlingar – olika typer

Ansiktsbehandlingar – olika typer

Det finns väldigt mycket positivt att säga om ansiktsbehandlingar. Dels bidrar de naturligtvis till mycket positivt för hudens välmående, dels ger de avkoppling och ökat välbefinnande. Det gäller dock att ha koll på vilka olika behandlingar som finns. De har nämligen olika syften och ändamål. Vissa tar också längre tid att genomföra, vilket kan vara av betydelse när du ska boka in ett besök i kalendern. Här ska vi ta en titt på några vanliga ansiktsbehandlingar, för att göra det enklare för dig att hitta något som passar just dig.

Kemisk peeling

En typ av ansiktsbehandling som blivit mycket populär är kemisk peeling. Under den här typen av behandling används AHA-syror. De har en utslätande och föryngrande effekt, och många upplever att behandlingarna verkligen ger god effekt och gör stor skillnad. Döda hudceller tas bort, i och med att huden exfolieras. Det skyndar på cellförnyelseprocessen och det får huden att se fräschare, jämnare och lenare ut. Många menar att acne lindras med hjälp av kemisk peeling, och den kan även ha god effekt på pigmentfläckar.

Olika typer av ansiktsmassage

Om du framför allt vill koppla av är det en god idé att välja någon av de ansiktsmassagebehandlingar som erbjuds. Du kan till exempel njuta av chokladmassage. Det är behagligt, avkopplande och det ger huden ett utmärkt tillfälle till återhämtning. Det finns även gott om andra massagebehandlingar som är populära och avkopplande. Om du inte hittar något annat alternativ som lockar mer, så kan en klassisk ansiktsmassage räcka långt.

Dermapen

En behandling som syftar till att få bort, eller åtminstone reducera acneärr, rynkor och andra ojämnheter i huden är Dermapen. Syftet med denna behandling är att stimulera produktionen av kollagen. Det gör man med hjälp av en typ av microneedling och det man önskar åstadkomma är en jämnare hud med finare lyster. Man vill jämna ut ojämheter men även ge huden tillbaka en del av dess ursprungliga spänst.

Microdermabration

En behandlingstyp som också uppskattas mycket är microdermabration. Det här är en sorts slipning av huden som syftar till att syresätta hudens celler på ett effektivt sätt. Döda hudceller tas bort och cellförnyelsen stimuleras – du kan läsa mer om detta hos Jills. Olika hudskador läker ofta bättre tack vare den här typen av ansiktsbehandling. Ärr reduceras liksom acne och solskador. Det är en mycket effektiv och ändå skonsam metod som utförs på många salonger där man utför ansiktsbehandlingar. Till skillnad från vissa andra behandlingar ger microdermabration omedelbara resultat.