Köpa crosstrainer

Köpa crosstrainer

Det finns gott om fördelar med att träna på en crosstrainer. Det är en effektiv men samtidigt skonsam träningsform som inte sliter på lederna i onödan. Det går utmärkt att besöka gymmet för att träna på den här typen av maskin, men det blir både dyrt och tidskrävande i längden. Många väljer därför att köpa en egen crosstrainer. Det är en god idé, och eftersom det finns många olika crosstrainers på marknaden finns det något för alla. Det kan dock vara bra att ha koll på några olika saker vid valet av träningsmaskin, så att man får en riktigt bra maskin som håller för regelbunden användning.

Faktorer som påverkar priset

När man tar en titt på olika maskiner och upptäcker att det finns riktigt stora prisskillnader kan det förstås vara frestande att välja en så billig modell som möjligt. Här är det dock viktigt att komma ihåg att låga priser ofta beror på en svagare konstruktion och lägre prestanda. Det är därför klokt att börja i andra änden. Vilka funktioner behövs? Vilken vikt behöver crosstrainern tåla? Hur ofta ska den användas och hur regelbunden träning handlar det om? Hur avancerad behöver träningsdatorn vara? Det är svaren på dessa frågor som avgör vilken prisklass man behöver leta i. Den som inte väger så mycket och inte bryr sig så mycket om en robust konstruktion och låg ljudnivå, utan enbart vill ha en träningsmaskin att använda då och då, kan fynda ur budgetprisklassen. Där finns crosstrainers för under 4 000 kronor.

Medelprisklassen duger åt många

I medelprisklassen finns gott om crosstrainers som kan duga gott och väl åt många som köper en maskin för att de vill kunna hålla igång en regelbunden träningsrutin på hemmaplan. De maskiner som kostar från 4 000 och upp till cirka 9 000 kronor brukar ha förhållandevis hög maxvikt, en rejäl konstruktion som gör att den håller även för hård och regelbunden träning, och de brukar dessutom komma med en relativt välutrustad och lättanvänd träningsdator. Något som skiljer dessa från de flesta billigare varianter är att steglängden och rörelsen är behagligare och mer genomtänkt, vilket förstås är positivt. Visst kan de dyraste maskinerna erbjuda ännu mer solid konstruktion och ännu mer välutrustade datorer, men för de flesta som vill ha en crosstrainer för hemmabruk räcker det faktiskt med en crosstrainer i mellanprisklassen. Om maskinen däremot ska köpas in till ett gym kan det behövas ett dyrare alternativ.