Köpa hörnsoffa – tänk på detta

Köpa hörnsoffa – tänk på detta

En soffa är något som de flesta förr eller senare skaffar när de har flyttat in i en egen bostad. I den första egna bostaden kanske det blir en mindre soffa, exempelvis en tvåsitssoffa. När man så småningom flyttar ihop med en partner och kanske även utökar familjen brukar det vara dags för en större soffa. Då kan det bli aktuellt med en hörnsoffa. Det finns gott om fördelar med en sådan möbel. De ger möjlighet att utnyttja hela rummet, även hörnen. Dessutom erbjuder de gott om sittplatser, vilket är positivt både när familjen vill titta på TV tillsammans och när det kommer vänner på besök. Det finns många olika hörnsoffor på marknaden idag, och för att köpet ska bli lyckat finns det några saker att tänka på.

Ta mått

Något som man naturligtvis inte får glömma bort är att ta mått på platsen där man har tänkt att soffan ska placeras. Det innebär att man även bör veta var i rummet man vill ha möbeln redan innan man köper den. Det här är en otroligt viktig punkt. Mäter man inte, utan enbart går på ögonmått, finns risken att man beställer en stor soffa som inte får plats när man väl får hem den. Det är också viktigt att veta hur mycket plats det finns utan att täppa till en eventuell altan- eller balkongdörr. Som köpare behöver man helt enkelt ha klart för sig hur mycket fri yta det finns. Dessa mått kan man sedan använda för att filtrera bland hörnsofforna i möbelbutikerna, åtminstone om man planerar att göra sitt inköp online.

Välj ett lämpligt material

Något annat som är viktigt att tänka på vid köp av soffa, är att välja det lämpligaste materialet. Det som är rätt för en person eller familj, är inte nödvändigtvis rätt för den andra, så här krävs det en del eftertanke. Det är också viktigt att komma ihåg att flera saker spelar in här. Den estetiska biten glöms ibland bort när det pratas om lämpliga material. Det är dock en väldigt viktig del, eftersom soffan förmodligen kommer stå i vardagsrummet i många år, och för att den ska bli omtyckt gäller det att ägaren tycker att den är fin. Även det praktiska bör dock vägas in. Har man till exempel små barn kan det vara praktiskt med en skinnsoffa som lätt kan torkas av, alternativt en tygklädsel som relativt lätt kan tas av och tvättas i maskin hemma.