Vibrationsplatta för hemmabruk

Vibrationsplatta för hemmabruk

Har du kommit fram till att du gärna vill träna, men att du vill slippa gå till gymmet så behöver du hitta alternativ så att du kan träna hemma. Det finns många redskap du kan införskaffa för att iordningställa ett hemmagym. Många av dessa kräver dock en hel del utrymme. Om du vill skaffa ett bra hjälpmedel som inte tar så mycket plats, kan det vara en god idé att införskaffa en vibrationsplatta. Fördelen med en sådan är att du kan utföra många olika övningar med hjälp av en sådan, och att du inte behöver ha någon stor golvyta att kunna avsätta för att få plats med den.

Vem har nytta av en vibrationsplatta?

Du kanske är nyfiken på vem som har nytta av en vibrationsplatta. Faktum är att det finns väldigt många som kan ha både nytta och glädje av den. Om du till exempel kämpar med övervikt, och därför har svårt att träna på andra sätt, kan en vibrationsplatta vara det optimala träningsredskapet. Då kan du motionera utan att slita på lederna, vilket är väldigt värdefullt. En annan grupp som kan ha stor nytta av vibrationsplattan är personer som rehabtränar efter en skada eller en operation. Plattan sätter fart på blodcirkulationen vilket ger förbättrade läkningsmöjligheter. Det är dessutom ett ypperligt redskap för personer med nedsatt rörlighet som vill ha möjlighet till effektiv träning i hemmet. Det betyder dock inte bara att det är de i dessa målgrupper som kan ha fördel av en vibrationsplatta. Detta är bara några exempel. I själva verket kan en träningsplatta av den här typen ge möjlighet till omväxlande träning som kan utföras vart som helst.

Konsten att välja vibrationsplatta

När du har bestämt dig för att köpa en vibrationsplatta som du kan använda när du vill träna där hemma, är det dags att gå vidare till nästa steg. Du behöver helt enkelt välja vilken av alla plattor som är den rätta för dig. Det finns några olika parametrar du kan titta på när du ska välja, och för att göra det så enkelt möjligt för dig ska vi lista dessa här.

Bestäm dig för en budget

Det finns stora prisskillnader mellan olika plattor. De billigaste kostar bara ett par tusen, medan de dyraste kostar runt 30 000 kronor eller till och med mer. Det är naturligtvis inte nödvändigt att köpa en av de dyraste varianterna. Visserligen brukar de dyrare modellerna erbjuda funktioner och egenskaper som de billigaste inte har, men det gäller att du kommer fram till vad du har för budget att röra dig med, och därefter letar efter en så bra platta som möjligt inom den prisklassen.

Maximal belastning

Du behöver naturligtvis ta en titt på maxvikten. Alla vibrationsplattor har en maximal vikt. Den kan ligga på 100 kg, 120 kg, 150 kg eller till och med mer. Det viktiga här är att du tittar på vilken maxvikt du behöver för att kunna träna obehindrat.

Antal program

Något som också kan vara intressant att titta på när du ska välja platta är antal program. Även detta kan variera rejält. Fundera över vad du behöver, och hur mycket du är beredd att betala extra för många program.